Veronica föddes med sin tvillings armar på bröstet – 14 år senare opereras hon


En liten flicka från Filippinerna föddes med två extra armar och missformade fingrar som stack ut från hennes bröstkorg. Nu ska hon äntligen få genomgå en operation för att ta bort den ovälkomna tillväxten.

”När jag var liten tyckte jag det såg ut som en fot, men när jag växte upp så blev det större, säger Veronica

Hon heter Veronica Cominuguez och kommer från Iligan City. Vid födseln var hennes kropp intakt och normal bortsett från det avvikande i hennes bröstkorg. Hon föddes med två extra armar i sin bröstkorg som  egentligen tillhörde hennes tvilling som aldrig lyckades utvecklas i mammans livmoder.

I hela 14 år har Veronica levt med dessa armar och sett dem växa i takt med hennes övriga kropp. Men hon har tagit väl hand om dem genom att rengöra och klippa naglarna på dem.

Kunde inte leka med de andra barnen

Det har naturligtvis medfört problem för den unga flickan. Hennes förmåga att röra på sig är inte jämförbart med hennes jämnåriga, vilket har gjort att hon inte kan vara med och leka med de andra barnen.

”När jag var liten tyckte jag det såg ut som en fot, men när jag växte upp så blev det större”, berättar Veronica.

Men efter alla dessa år ska hon äntligen få den hjälp hon så länge har väntat på. Nu ska hon få genomgå en operation och ta bort hennes outvecklade tvilling från sin kropp. Hjälpen att samla ihop pengar till operationen var något som människorna i byn bidrog till. Allt för att hon ska kunna genomföra detta kirurgiska ingrepp i grannlandet.

Mamman: ”Jag hade redan valt två namn”

Veronicas mamma berättade att de alltid var inställda på att de skulle få tvillingar. Hon var nästan helt säker, men hon erkänner samtidigt att de inte hade besökt läkaren nog ofta för att göra ordentliga kontroller under graviditeten. Hon berättar också att hon till och med hade valt ut två namn till sina tvillingar.

Oavsett om det skulle bli tvillingar eller inte kunde den förväntansfulla mamman aldrig föreställa sig att det som hände skulle ske. Att det skulle drabba hennes dotter på det sätt som det gjorde. Och att det skulle innebära stora hinder i hennes liv och utveckling.

Nu försvinner tvillingens armar

Doktorn på den Filippinska barnsjukhuset, Dr. Beda Espineda, berättade att operationen kommer bli ett relativt enkelt ingrepp. Han är självsäker i att operationen inte kommer innebära några komplikationer. Det kommer inte innebära några besvärligheter för Veronica efter operationen.

”Vid de flesta fall brukar det inte vara några problem att ta bort extra kroppsdelar då de vanligtvis inte involveras i den fungerande kroppsstrukturen och är på så vis inte avgörande.”, berättar doktorn.

Han fortsatte med att säga,

”De flesta är bara knutna till huden eller benen. För kirurger är det lätt att ta bort”.

Nu väntar Veronica på att få resa till grannlandet och besöka kliniken som ska utföra operationen. Hon är hoppfull och ser fram emot att få bli befriad från sina extra kroppsdelar. Längtan efter att kunna leka tillsammans med de andra barnen är obeskrivlig.

Dela gärna denna otroliga berättelse med dina vänner på Facebook!

LÄS ÄVEN: Skräckbilderna från slakteriet när korna misshandlas blodiga – dolda kameror fångade det på film