Teddy, 6 år, bjöd in 32 klasskamrater till födelsedagskalaset men INGEN kom. Då ringde telefonen..


När jag var barn älskade jag att fylla år. Det bästa som fanns var att få presenter, få välja min favoritmat och vara den viktigaste personen för en dag. Ibland kunde jag knappt sova kvällen innan då jag var så nervös inför all uppståndelse och uppvaktning. Samma sak var det för den 6 år gamla pojken Teddy, men tyvärr blev hans stora dag en rejäl besvikelse. 

Teddy bor i Tuscon, Arizona, med sin familj och han hade precis fyllt 6 år då han bjöd in alla sina klasskamrater till sitt födelsedagskalas på pizzarestaurangen Peter Piper Pizza.

Han bjöd totalt in 32 kompisar till kalaset och han hade sett fram emot detta i flera dagar, om inte veckor. Teddy och hans mamma Sil Mazzini kom dit lite tidigare för att ställa i ordning allting innan alla gäster skulle komma.

När de var klara så väntade dem på att gästerna skulle börja trilla in. De väntade och väntade, långt över den bestämda tiden, men ingen dök upp.

Det besvikna och ledsna ansiktsuttrycket som pojken hade krossade mammans hjärta totalt. Hon fotade honom ensam vid bordet där han satt redo för att få fira sin stora dag.

Mamman berättar att hon tillsammans med sin son hade gjort 32 stycken inbjudningskort till Livsfödelsedagskalaset och delat ut dem till alla i klassen. Dagen innan hade hon även pratat med ett antal av de andra barnens föräldrar som sagt att deras barn skulle komma. Men det var ingen som kom. Teddys mamma lade upp bilden på sin ledsna son på sociala medier med en förklaring till hans besvikna ansiktsuttryck.

Inlägget spreds med raketfart

Samma minut som hon laddade upp inlägget började reaktionerna trilla in i en ökande takt. Väldigt snart började det välla in gratulationer och hälsningar till Teddy från hela landet.

Men vissa av gratulationerna stack ut från mängden. Två av Teddys favoritlag hörde av sig. Basketlaget Phoenix Suns och fotbollslaget Phoenix Rising gav honom varma hälsningar och önskade honom den bästa födelsedagen någonsin. Bara ett par dagar efter födelsedagen ringde det på telefonen hemma hos Teddy, ett samtal som gjorde honom till kanske världens lyckligaste 6-åring. Han blev inbjuden av dessa två lag för att få fira sin födelsedag med dem på deras kommande matcher.

Lyckan som Teddy kände efter samtalet var enorm och kunde inte beskrivas med ord. Han förklarade att det inte bara var det häftiga i att få träffa sina idoler utan det var att få känna  uppskattningen och uppmärksamheten han fick. Han kände sig sedd, betydelsefull och viktig – precis som man ska göra på sin födelsedag.

Sorgen finns ändå kvar

Det var otroligt tråkigt att vännerna totalt struntade i honom, det är något som inget barn ska behöva vara med om. Det är hjärtskärande att få höra om såna här situationer, där en oskyldig pojke blir utstött och gjord till åtlöje av sina så kallade kamrater. Det får bara inte hända.

Mamman berättar att både hon och sonen fortfarande är väldigt ledsna över det som hände och att det kan försvåra relationerna i skolan framöver. Men de kommer vara starka och hävda sitt lika värde och kämpa emot mobbing på skolan.

Trots den tråkiga händelsen visar detta verkligen att det finns människor som bryr sig – på riktigt. De är oändligt tacksamma för lagens gester och tackar vänligen alla som gratulerade Teddy och gjorde hans födelsedag minnesvärd trots allt.

Vi skickar våra gratulationer till Teddy – ingen ska behöva känna sig ensam!

Dela gärna artikeln om du också önskar Teddy en riktigt fin födelsedag!