9 tydliga tecken på att personen du gillar är kär i dig tillbaka


Känslan av att vara kär är en helt underbar sak att känna. Fjärilar i magen, mycket skratt och mysiga stunder med personen man älskar. Men bara för att det är helt underbart betyder det inte att det alltid är helt enkelt. En vanlig sak man ofta frågar sig själv är om den andra personen tycker om en lika mycket. Hur kan man vara säker? Här är 9 tydliga tecken som kan ta bort många tvivel och funderingar!

1. Kan inte släppa blicken från dig

Hen kan inte sluta beundra din charm och ditt bedårande utseende. Personen släpper dig inte ur sikte vare sig du skrattar, jobbar, duschar eller sitter och äter. Hen vill vara med dig nu och för evigt precis för att du är just den du är.

2. Glömmer inte bort detaljer

Kanske att du alltid vill ha mjölk i ditt kaffe eller något roligt du sagt. Kanske någon plats du alltid velat besöka eller vilket ditt favoritgodis är. Din andra hälft minns dessa saker och vet att du aldrig vill ha köttfärssåsen över pastan utan bredvid. Just därför vill hen vara din!

3. Vad du tycker spelar roll för personen

En bit in i ett förhållande kommer man varandra närmare på djupet och känner varandra på ett annat sätt. Ni är mer medvetna om varandras rädslor, åsikter och bakgrund. En person som verkligen tycker om dig kommer lyssna noggrant på dig och vilja lära sig mer om allting du pratar om och saker som är viktiga för dig — även om hen kanske inte håller med alla gånger.

4. Personen peppar dig att nå dina drömmar

Dina egna mål och framgångar kanske du har låtit hamna längre ner på prioritetslistan och tänkt att det inte är så viktigt. Men en person som älskar dig och är kär i dig kommer få dig att känna hur viktig du och dina drömmar är. Hen kommer motivera dig och hjälpa dig att nå dem, oavsett hur stora eller små dem är!

5. Gör saker för din skull

Ett kaosigt kök med massa disk eller ett stökigt rum är kanske inte vad personen själv trivs att omge sig av, men i ett kärleksförhållande är hen förlåtande och tålmodig. Hen kanske avskyr att gå på konstutställningar och jazzkonserter men tvekar inte att göra det för din skull om det är vad du tycker om att göra. För allt du gillar är en del av dig, och hen gillar precis HELA dig!

6. Får dig att känna dig saknad och efterlängtad

Om det så bara är ett litet meddelande i chatten eller ett spontant oväntat besök så betyder det samma sak, att hen saknar dig och är inte rädd för att visa det. Man ska aldrig underskatta de små sakerna, för betydelsen är densamma oavsett hur man visar det.

7. Ställer upp för dig och hjälper till

Tanken var aldrig att hen skulle vara en hjälpreda för dig i ditt vardagliga liv, men den här personen älskar dig och hjälper gladeligen till med de små sakerna lika gärna som de större. Personen vill underlätta för dig och få dig att vara glad och må bra, för den bryr sig verkligen om dig.

8. Håller sig nära dig

I början kan det ofta kännas nervöst när man umgås med varandra, speciellt när det kommer till fysisk beröring. Men ju längre tiden går desto mer slappnar ni av och att hålla händer känns mycket mer naturligt och det känns bra att vara närmare varandra.

9. Dina prioriteringar blir bådas prioriteringar

För dig kanske idrotten, skolan eller ditt arbete är det som är väldigt viktigt. En person som verkligen tycker om dig kommer se till att du får hjälp att fokusera på just det och kommer på många sätt försöka underlätta livet kring det så mycket som möjligt. Allt för att du ska kunna nå det du strävar efter. Hen kommer alltid fira dina framgångar och hjälpa dig framåt i livet. Det är sånt man gör när man älskar någon — du skulle garanterat göra samma sak för hen.