Svenska forskare: Söker arga personer till ny studie


Svenska forskare söker människor med mycket ilska till ny studie – Är du en av dom? Se hit!

Har du mycket aggressiva känslor? Behöver du få utlopp för dem men du kan inte riktigt hantera det? Just nu pågår en stor studie av några svenska forskare, de söker nämligen deltagare som inte kan hantera sina aggressioner.

Det finns hanterbar ilska, det har nog det allra flesta upplevt i livet. Men sen finns det den typen av ilska som orsakar stora problem i ens liv och drabbar oftast också de människor som står en allra närmast. Dessa blir okontrollerat arga, tänder till för väsentliga saker och känner att den ilskan är mer än ett simpelt bekymmer. Och känslan hos människan som ska behöva handskas med detta i sitt inre, kan vara mycket påfrestande.

Kognitiv beteendeterapi

Det finns en behandling som många brukar använda sig utav som heter kognitiv beteendeterapi. Eller KBT som det flesta nog är mer bekant med. Nu vill forskarna på Linköpings universitet testa något nytt, eftersom de ännu inte kan fastställa vilken behandling som funkar allra bäst vid ilska, nämligen se om KBT-behandling via internet kan fungera på de personer som känner att de inte kan hantera sina aggressioner.

– Det behövs mer forskning för att förbättra de existerande behandlingsformerna. Det här rör en stor grupp människor som lider av ett stigmatiserat problem, säger Hugo Hesser, biträdande professor i klinisk psykologi vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande.

Testa via internet

Är du över 18 och har svårt att hantera dina mest ilskna känslor, så tycker forskarna på Linköpings universitet samt på Karolinska Institutet att du ska söka till denna argsinta studie. Det kommer att ske över nätet och kostar ingenting. Under studiens gång så blir du tilldelad olika KBT-behandlingar för att forskarna ska kunna avgöra vilken som fungerar bäst.

Vi tycker det är toppen att dessa problem tas på allvar

Dela gärna detta så vi får fler glada miner ute på gatorna!