Skräckbilderna från slakteriet när korna misshandlas blodiga – dolda kameror fångade det på film


En djurrättsorganisation i Tyskland tog hjälp att dolda kameror för att visa hur ett slakteri i Düdenbüttel misshandlar sina kor när de ska föras till slakt. Allt fångas av gömda kameror som satts upp av en djurrättsorganisation – som nu kräver jordbruksministerns avgång, enligt TV4.

TV4 Nyheterna rapporterar om denna skandal som inträffade på en bondgård i Düdenbüttel, Tyskland, utanför Hamburg, och hänvisar till den tyska nyhetsbyrån DPA.

Skräckbilderna som fångats av kamerorna av djurrättsorganisationen visar hur en ko med blodiga sår, uppspärrade ögon och rinnande mule, vinschas upp för en ramp medan två bönder knuffar den liggande kroppen.

Kött från samma gård har sålts till flera länder inom EU, rapporterar DPA.

Kräver att Julia Klöckner avgår

Det tyska bondeförbundet DBV tar bestämt avstånd från det vidriga beteendet och menar att det är fullkomligt oacceptabelt. Efter avslöjandet har den ansvariga länsstyrelsen stängt bondgården och inlett en utredning.

Djurrättsorganisationen har gjort polisanmälan mot slakteriet och även flera uppfödare. Ytterligare kräver dem att den tyska jordbruksministern Julia Klöckner avgår då detta inte är första gången en liknande skandal inträffat utan att regeringen stoppat detta eller vidtagit åtgärd överhuvudtaget.

Se videon nedan som fångades av kamerorna (Varning för starka bilder):

Dela detta vidare för att hjälpa till att göra skillnad!