Rymdforskarna varnar: Gigantisk asteroid kan kollidera med jorden under året


Jorden kan vara under hot från rymden, en asteroid kan i värsta fall krascha med jorden och få ödesdirgra konsekvenser för oss

Asteroiden heter 2006 QV89 och färdas i 44 096 kilometer i timmen. Den är 50 meter i diameter och riskerar att faktiskt krascha med vår planet, enligt The Sun.

Asteroiden är inte som vilken som helst, Enligt ESA (The european Space agency) är asteroiden det fjärde mest oroväckande objektet vi kan hitta i rymden. Skulle asteroiden kollidera med jorden skulle den potentiellt kunna ödelägga en yta som är större än London, vilket då skulle kunna innebära en stor fara för miljoner människor. Om detta skulle ske, är prognosen att det skulle inträffa ungefär 9 september i år.

Risken för kollision är liten

Senaste gången vi stötte på något liknande var när en asteroid kraschade i Ryssland år 2013, Den var dubbelt så stor som denna asteroid och skadade ungefär 1500 människor. Chansen att denna asteroid skulle krascha med jorden är dock väldigt liten, endast 1 på 7000. Men chansen finns, så för säkerhets skull kan det vara bra att kolla på himlen i September.

Dela detta vidare med dina vänner på Facebook!