Michael drack sex liter läsk om dagen – hans tänder är det värsta vi sett


Det är ingen nyhet att man får dåliga tänder av att dricka läsk, det fick de flesta av oss lära sig redan som barn. Men det är nog inte många som vet att konsekvenserna är väldigt allvarliga, och att resultatet kan bli såhär pass illa.

Bilderna kan upplevas som obehagliga så om du är känslig bör du tänka på det innan du fortsätter.

Michael Sheridan är 32 år gammal och under en väldigt lång tid har han druckit ca sex liter läsk varje dag. Under de senaste 10 åren har han haft konstanta smärtor i tänderna och även sett dem ruttna mer och mer.

– Jag var beroende av läsk. Jag drack sex liter eller mer om dagen, berättar Michael för Mirror.

32-åriga Michael har haft ruttna tänder i 10 år som orsakat konstant smärta i munnen
Bildkälla Handout

Hindrade honom att äta

Han har bara kunnat äta några få måltider om dagen och endast mjuk eller flytande mat som soppor eller fil och yoghurt.

Man kan fråga sig varför han inte gjort någonting åt detta tidigare, varför han inte har sökt hjälp. Michael berättar att han tidigare inte känt sig redo att sluta dricka läsk. Men det var inte den enda anledningen – han hade inte råd att laga dem.

Michael var tvungen att dra ur alla 27 tänder
Bildkälla Handout

Kompisen hjälpte honom

Michael spelade vattenpolo och hade flera vänner i laget. En av de vänner han lärt känna var tandläkare och erbjöd sig att ta en titt på Michaels tänder kostnadsfritt. En väldigt fin gest från en sann vän.

Kompisen David som är tandläkare hjälpte honom gratis. Han fick ett implantat som normalt skulle kosta närmare en halv miljon svenska kronor.
Bildkälla Handout

Men även om Michael var väldigt tacksam för erbjudandet dröjde det nästan ett helt år innan han tackade ja. Tänderna är en väldigt känslig del och Michaels fall var sannerligen unikt – men också akut. Tandläkaren och kompisen som heter David Murnaghan gjorde en undersökning och såg att han skulle bli tvungen att dra ur alla 27 tänder. Michael hade inget annat val än att använda löständer under en period för att munnen skulle kunna läka.

– Jag satt i stolen i två timmar med lokalbedövning. Det var obekvämt, men inte så smärtsamt. Jag har gått runt med konstant smärta i tio år så det där var ingenting, säger Michael till Mirror.

Michael mår nu mycket bättre och kommer vara evigt tacksam för vad hans vän David gjorde för honom
Bildkälla Handout

När munnen hade läkt fick Michael ett tandimplantat som Davids klinik bekostade helt och hållet. Det kanske inte låter som en märkvärdig gåva men värdet på ett sådant ingrepp rör sig normalt om nästan en halv miljon kronor. Och vi kan bara föreställa oss vad det personliga värdet är för Michael själv.

Vi hyllar David som en sann vän och är glad att Michael fick hjälp att må bättre.

Dela gärna artikeln på Facebook om du tycker detta är ett tecken på sann vänskap!