Matkedjan tvingas återkalla all köttfärs – larmar efter upptäckten

Den stora matjätten Lidl larmar nu om att köttfärs som köpts hos dem kan innehålla salmonella. De uppmanar alla kunder att lämna tillbaka den till butiken och får pengarna tillbaka.


Den stora matkedjan Lidl återkallar all sin köttfärs efter att deras senaste analyser har påvisat att köttfärsen eventuellt kan innehålla salmonella. Matkedjan försöker nu nå ut till sina kunder och uppger att det är enbart köttfärsen från märket Guldgrytan som berörs.

Köttfärsen har sålts i samtliga Lidl-butiker runt om i hela Sverige. I en rutinanalys upptäcktes det att nötfärsen eventuellt kan innehålla salmonella. Det är ett parti av nötfärsen ”Guldgrytan Nötfärs 6%”, i storlek 500g med bäst före datum 2018-09-25, som detta handlar om.

Lidl uppger i ett pressmeddelande att de uppmanar alla sina kunder som köpt nötfärsen att lämna tillbaka den till butiken och alltså inte äta den. Alla kunder kommer att få tillbaka sina pengar, oavsett om man har kvittot kvar eller inte.

– Vi på Lidl Sverige beklagar och ser mycket allvarligt på det inträffade.

Matkedjan Lidl återkallar all köttfärs från ett visst märke då den kan vara smittad av salmonella

Salmonella är en magsjukdom som sprids via mat och dryck som har hanterats på ett felaktigt sätt. De allra flesta får bara lindriga besvär medan andra har fått hög feber och jobbig diarré som håller i sig så länge som någon vecka.

Misstänker du att du kan ha blivit smittad av salmonella bör du omedelbart kontakta sjukvårdsupplysningen. Där kan du får förberedande hjälp och råd för att kunna förhindra att sjukdomen blommar ut allt för mycket.