Martin Timell stämmer TV4 – Tycker att han blivit illa behandlad


Den före detta ”Äntligen hemma-profilen” och programledaren på TV4, Martin Timell, anklagades under metoo-hösten och åtalades även för våldtäkt, men friades i tingsrättens dom. Nu stämmer profilen TV4.

– TV4 kastade mig framför bussen, säger Martin Timell i en intervju till Dagens Media.

I förra höstens virala Metoo-våg var Martin Timell en av de som hängdes ut som sexförbrytare.

Timell anklagades för att ha våldtagit en kollega i och med en personalfest på hans landställe, vilket ledde till åtal.

Martin Timell nekade då (och även nu) till alla anklagelser, men TV4 beslutade att stänga av honom och avsluta alla kommande och pågående samarbeten med profilen.

Från TV4:s program ”Fuskbyggarna” Foto: Johan Engman / SCANPIX /

”Har blivit så illa behandlad”

Martin Timell kallades till tingsrätten, där han under sommaren 2018 friades från anklagelserna och brott om våldtäkt. Men tiden efter anklagelserna under metoo-hösten och TV4:s avsked har varit problematisk.

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, säger han i Dagens Media.

Martin Timell stämmer TV4

Nu har han valt att stämma TV4.

– TV4 kastade mig framför bussen, skändade liket, och kom sedan med uttalanden om mig som gör att jag nu har för att avsikt att stämma Casten Almqvist för förtal –och delar av TV4-ledningen – för vilka chefer gör som de har gjort?

Domen av tingsrätten har överklagats av målsäganden, och kommer att tas upp av hovrätten i april 2019.

Dela och kommentera gärna din åsikt om detta