Maria på föräldramötet: ”Uppfostra ditt eget barn och sluta skyll på lärarna!”


Skolan är inte vad den en gång har varit. Det tror jag många kan hålla med om. Förr i tiden hade eleverna stor respekt för lärarna och man tog sitt skolarbete på större allvar. Nu verkar det som om mycket av detta är borta, och istället ser man en skolmiljö som är mycket otrevlig.

Trots denna negativa utveckling ska lärarna ha en stor eloge för att dom orkar fortsätta trots att tiderna har blivit sämre. Men vad är det egentligen som har gjort att skolan blivit en sämre och mer otrygg miljö?

En svensk mamma vid namn Maria Celin, fick en chock när hon gick på ett föräldramöte. Hon fick nämligen höra att lärare hade fått hot av eleverna föräldrar.

Detta visar att föräldrarna också är en del av den negativa utvecklingen, och inte bara barnen själva.

”Skolan ska lära barnen geografi, matematik, kemi och språk. Du som förälder bör undervisa barnet i sympati, ordning och hövlighet, respekt för andra människor, tacksamhet och punktlighet, ” skriver Maria i hennes inlägg i Expressen .

”Du som förälder behöver investera energi, glädje, tid och mycket närhet för att skapa en människa som kan passa in i ett möblerat hem. DU, som förälder, har satt en person till världen och ansvarar för att skapa en medborgare som kan fungera i ett samhälle. 

Jag tycker att Marias ord verkligen sätter fingret på vad som är en stor del av dagens problem. Håller du med? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet på Facebook och säg vad du tycker.

Tryck gärna på dela-knappen så dina vänner också får läsa detta.