Mannen ringer systembolagets chef. Det han säger? Jag skrattar ihjäl mig!


Systembolagets öppettider är något som ständigt debatteras. En del tycker att tiderna är bra precis som dom är, medan andra vill se en ändring. Senast för bara några dagar sedan gick Moderaterna ut och föreslog att Systembolaget ska ha öppet på söndagar, något som både möttes av ris och ros.

Det finns även en ständig debatt om systembolaget ska fortsätta att finnas, eller om man ska kunna köpa deras produkter i mataffären istället som man kan göra i många andra länder.

Men samtidigt är Systembolaget ett av företagen som har störst förtroende i Sverige och som en stor del av befolkningen tycker mycket bra om.

Men oavsett vad man tycker, så ska du nu få höra en rolig berättelse om en man som ringer upp chefen för systemet för att säga något mycket viktigt.

Det började tidigt på morgonen på julafton, när telefonen ringer hemma hos chefen för en Systembolagsbutik och en man frågar:

– Godmorgon, jo jag undrar när öppnar ni butiken?

– Jo, svarar föreståndaren artigt, det är ju julafton idag så vi har faktiskt stängt.

– Då får jag tacka för upplysningen, säger herren artigt.

Nästa dag ringer telefonen igen tidigt på morgonen hemma hos föreståndaren och rösten som inte längre är fullt så korrekt och stadig frågar:

– Jag undrar när ni öppnar idag?

– Ja, det är ju juldagen idag. Vi har faktiskt stängt idag också, svarar föreståndaren med tillkämpad artighet.

– Tack för’e, tack för’e, svarar rösten.

På Annandagens morgon ringer det igen. En riktigt sluddrig röst undrar:

– Jo goa föreschtåndaren, en annan unnrar schå mycke, när öppnar ni egentligen?

– Nu har ni ringt både på julafton och på juldagen och jag har talat om att vi har stängt. I dag är det Annandagen och då har vi också stängt. Men imorgon klockannio öppnar vi och då ska jag personligen vara där och se till att ni inte blir insläppt!

– Inschläppt? Jag vill inte bli inschläppt. Jag vill bli utschläppt!

Tyckte du detta var roligt så klicka gärna på dela-knappen.