Mamman ser fram emot att titta på sonens skolpjäs – Då sliter läraren bort mikrofonen


Barn kan ofta vara väldigt tuffa och modiga små individer, men det betyder inte att de inte är i behov av kärlek, omsorg och framförallt respekt. Detta var konstigt nog någonting som denna lärare inte riktigt hade förstått trots sin yrkesroll, utöver att det annars är en naturlig förståelse och sunt förnuft.

Det var under en skolpjäs som denna lärare fick både barn och föräldrar i rummet att totalt häpna. Så som hon betedde sig är inte bara fel yrkesmässigt, det är diskriminerande och respektlöst – inhumant.

Amanda Riddle, USA, är mamma till sonen Caleb. Han är sex år gammal och har en medfödd autistisk diagnos.

Både mamman Amanda och sonen Caleb hade länge sett fram emot skolpjäsen där Caleb hade en roll med några få repliker. Han skulle få avsluta pjäsen med ett fint och mysigt ”Tack för oss!”.

När det väl hade blivit dags för Caleb att äntligen få säga sin replik stod han upphetsad och beredd framför mikrofonen. Då kommer går läraren fram och rycker bort mikrofonen från honom innan han hinner säga repliken.

Chockad står han kvar och ropar förtvivlat medan han börjar gråta på scenen inför hela publiken.

När mamman fick se detta var som det som att skära rakt i hennes hjärta. Hur kan man göra något så elakt och orättvist mot hennes son, som både hon och han sett fram emot detta i flera veckor.

“Hon kom precis och tog mikrofonen från honom!” I videon nedan kan du se hela händelsen.

Det var även flera andra föräldrar och familjer som reagerade på hur läraren betedde sig. De applåderar extra mycket åt Caleb när han står där helt förtvivlad och ledsen på scnene, för att försöka muntra upp honom.

Det här så otroligt oförskämt och elakt hur läraren beter dig. Titta på videon om du inte redan sett den och lämna gärna en kommentar och berätta vad du det fick dig att känna.

Dela och kommentera gärna på Facebook om du tycker att Caleb förtjänade att få säga sin replik!