Hunden dog av den populära hundleksaken – nu varnas alla hundägare


Kärleken vi har för våra fyrbenta vänner är något som är utom denna värld. Vi älskar dem gränslöst och det finns verkligen ingenting som kan ta den kärleken från varken hunden eller dig.

Självklart gör man allt för sin hund och och man köper hundgodis och nya leksaker till dem. Vanligtvis älskar de flesta hundar precis som barn att få nya leksaker. Men det gäller att man verkligen väljer leksakerna med omsorg så ingen tragisk olycka inträffar.

Repleksaker är väldigt vanliga och är perfekta att använda till dragkamp med hunden, men dem kan vara väldigt farliga. De är gjorda av hoptvinnade snören och dessa bör man vara väldigt försiktig med.

Det var alldeles nyligen som en 14 år gammal Golden Retriever dog efter att ha tuggat på en repleksak.

Indria Tuckler valde att dela sin historia på sociala medier.

En av Indria Tucklers valpar var Sam som bara var ett år gammal. Han hade tuggat på en repleksak och råkat svälja några bitar, som hundar gör. Detta orsakade stora problem i tarmarna och det resulterade i att Sam tragiskt nog gick bort bara två dagar senare.

Indrias inlägg delades först i en Facebook-grupp som heter ”Viszla Dog Lovers”, men det dröjde inte länge förrän inlägget hade spridits och nått människor världen över.

När man gjorde en operation så fick man ut 91 cm rep från hunden tarm. Det är alltså otroligt viktigt att man väljer leksakerna med omsorg och eftertanke. Hundar tuggar på det mesta och när dem då tuggar på sina egna leksaker är det inte många som reagerar, vilket tyvärr är ett problem.

Det är din plikt som hundägare att kontrollera allt du ger din hund. Om du verkligen älskar din hund bör du ha detta i åtanke nästa gång du ger din hund en leksak.

Dessa leksaker är väldigt populära och många köper dem till sina hundar. Tipsa gärna andra hundägare om detta för att försöka rädda så många oskyldiga hundars liv som möjligt.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!