Historiskt besked: SD är nu Sveriges största parti


I dagsläget är det många i Sverige som känner sig oroliga och otrygga och frågor som rör lag och ordning är mer på tapeten än någonsin tidigare.

Regeringen har fått väldigt mycket kritik för att man inte gör tillräckligt, vilket nu även styrks av siffror i opinionsundersökningarna.

Sverigedemokraterna (SD) är nu Sveriges största politiska parti medan Socialdemokraternas stöd lider av en rekordminskning.

Många svenskar väljer nu att vända Socialdemokraterna ryggen, något som visades i fredags när Aftonbladet/Demoskops väljarbarometer publicerades.

Idag skulle SD få 24 procent samtidigt som Socialdemokraterna endast uppnår ett stöd på 22,2 procent bland det svenska folket.

Jimmie Åkesson säger såhär om de historiska siffrorna:

– Jag har länge hävdat att vi skulle bli största parti förr eller senare. Under alla år har vi konsekvent pratat om gängkriminaliteten, den eskalerande otryggheten, migrationspolitiken som inte fungerat och integrationspolitiken som har förvärrat situationen, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Någon som inte är förvånad är Lena Rådström Baastad, Socialdemokraternas partisekreterare.

– Det är en skittuff situation just nu. Jag är inte förvånad med tanke på det år vi har bakom oss. Med gängmord, skjutningar och sprängningar. Där får vi som regeringsparti betala ett pris, säger hon till Aftonbladet.

Vad tycker du om att SD nu är Sveriges största parti?

Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet!