Här söker man fler bajsdonatorer – såhär mycket får du för en ”korv”


Den viktiga, men kanske inte fullt så vanliga efterfrågan just nu är efter bajsdonationer. Detta kan du faktiskt tjäna dig en hacka på – här får du veta hur mycket du kan få för en ”korv”.

Att bajsa är något vi alla måste och vi gör det som en del av livet. Och nu kan du till och med tjäna pengar på detta.

Openbiome är ett Amerikanskt företag och de har vädjat till tidningen Washington Post, att publicera Openbiomes efterfrågan av just bajsdonationer.

För en rejäl klick med avföring kan man få upp till 40 dollar, vilket är ungefär 360 svenska kronor. Och ännu bättre är om du kan presentera avföring fem dagar i veckan och få en fin bonus på 50 dollar ytterligare, det är inte dåligt.

I Sverige kan du faktiskt också donera. I december 2017 kunde du få ett par lättförtjänta biobiljetter, om du donerade avföring till Universitetssjukhuset i Linköping som vädjade om donationshjälp.

Därför bör man donera sin avföring

Det finns personer som lider utan en mycket svår sjukdom, Clostridium Difficile. Och då kan människor få bra hjälp av just frisk avföring.

Clostridium Difficile orsakar besvärlig diarré hos människor och de flesta vet ju hur problematiskt det är att hålla tätt med diarré, därför kan det vara svårt för människor som lider utan detta att lämna hemmet, och blir istället isolerade.

Det finns givetvis vissa läkemedel som kan lindra besvären, men det är så att friska människor bär på goda bakterier och dessa goda bakterier kan faktiskt göra människor med sjukdomen symtomfri.

– De flesta av våra donatorer kommer in tre eller fyra gånger i veckan, vilket är toppen! Faktum är att man hjälper upp till fyra patienter varje gång man donerar sin avföring, säger doktorn Mark Smith, grundare av OpenBiome till Washington Post.

Kravlista på donatorer

För att få donera sin avföring måste man vara fri från allergier och frisk.

– Det är en noggrann och svår process. Av 1000 sökande så brukar vi kunna ta emot donationer från ungefär fyra procent, säger doktor Mark Smith till Washington Post.

Känner du någon som skulle vara en lämplig kandidat? Dela artikeln med dem och tipsa!