Har du snabbnudlar hemma? Då bör du slänga dem DIREKT!

Ny forskning visar sanningen bakom snabbnudlar. Detta är verkligen inte bra för din hälsa.


Det är bra att vara ekonomisk – med måtta

Snabbnudlar är något som både är väldigt billigt och väldigt gott enligt många. Det därför som många studenter ofta lever på det eftersom man under tiden som student inte har det alltför bra ekonomiskt. Snabbnudlar har alltid varit något som inte kostar mycket pengar men går snabbt att tillaga.

Och att man äter mycket nudlar i asiatiska länder har knappast undgått någon. Men att äta nudlar och framförallt snabbnudlar har nu visat sig vara farligt för dig och din hälsa. Visst har det inte varit känt som något sorts hälsokost, men det man tidigare trott varit bra med nudlar visar sig nu vara tvärtom.

Bara av att spendera några extra kronor kommer du må mycket bättre

Billiga snabbnudlar är dåligt för hälsan

Forskning visar att just nudlar har en negativ effekt på din hälsa. Nudlar kan öka risken för att drabbas av hjärtsjukdomar, slaganfall och diabetes. Därför kan det vara värt att lägga några extra kronor och köpa mat som är mer hälsosamt för dig.

Störst risk ska det enligt forskningen vara för kvinnor, men både män och kvinnor ska se upp med äta snabbnudlar. Lite är det ju så att man får vad man betalar för och man blir vad man äter.

Dessa typer av nudlar är inte nyttigt att stoppa i magen

Att kvinnor är extra utsatta beror på att det finns en stor risk att utveckla metabolt syndrom från snabbnudlar. Förpackningarna med snabbnudlar innehåller vanligtvis en kemikalie som heter bisfenol A. Denna kemikalie blockerar många olika hormoner, särskilt östrogen, från att skickas ut genom kroppen på rätt sätt.

Nudlar är gott och väldigt ekonomiskt men det är dåligt för hälsan

Tänk en extra gång när du handlar

Så även om snabbnudlar både kan vara gott och extremt billigt, bör man se upp när man funderat på att äta det. Att äta det någon gång ibland går väl för sig, men att äta det ofta kan sluta i katastrof. Visst är det bra att vara ekonomisk och spara pengar men man får inte vara snål när det gäller så viktiga saker som just mat.

Ett tips på andra saker som är snällt både för kroppen och ekonomin är olika typer av soppor. Du kan göra de flesta själv och det behöver inte vara allt för avancerat. Leta fram några goda recept och se till att alltid ha rätt ingredienser och tillbehör hemma. Det är dessutom väldigt smidigt och tacksam att tillaga och frysa in, då finns det alltid soppa när pengarna börjar sina i plånboken.

Soppa är inte dyrt, det går snabbt att göra och blir väldigt gott

Studenter som måste vara sparsam med sina pengar kan hitta på många enkla måltider. En av dem kan också vara pasta med någon god pastasås som man antingen kan köpa färdig eller göra en egen. Det finns väldigt många bra recept på nätet men de färdiga man kan köpa på affären är ofta väldigt goda och inte så dyra.

Dela gärna artikeln och gör människor runt dig medveten om detta