Har du sett ett barn med ett hjärta på handleden? Här får du veta vad det betyder!

Den senaste tiden har du säkert sett dessa bilder cirkulera på sociala medier, nu kommer förstå vad det bet…


Du har antagligen sett dessa inlägg på sociala medier som visar bilder av barn med små hjärtan som dras på sina handleder. Om du har funderat över meningen med dessa bilder, är den här videon för dig. Var beredd på att se något riktigt sött och berörande som sänder ett viktigt budskap om hur man skyddar och stödjer ditt barn.

Liz Petrone talade om hennes son Lucas kamp med allvarlig ångest. En dag bröt den oroliga pojken i tårar när han klev på skolbussen. Och även om Liz försökte trösta honom från andra sidan fönstret så mycket som hon kunde, hjälpte det inte. Så nästa morgon bestämde hon sig för att ge sin son en “present” för att få honom att må bättre. Hon gav honom en puss på handen och drog ett hjärta på den plats som hon hade kysst. Pojken skulle titta på hjärtat och veta att han är älskad och att allt kommer att bli bra.

Om ditt barn lider av ångest, finns det ett par saker du kan göra för att ge emotionellt stöd för dem. Först och främst, att lugna ditt barn och säga att allt är okej är inte alltid den bästa idén. När du är orolig, vill du desperat tro på att det inte finns något att oroa sig för, men din hjärna kommer inte att låta dig tro det. Berätta för dina barn att du förstår hur läskigt det är och att du kommer att vara vid deras sida tills det känns okej igen, när de mår bättre.

Skapa en “låtsasfigur” tillsammans med ditt barn och ge den ett namn. När du gör det här, låt din son eller dotter beskriva karaktären i detalj, till exempel när den visar sig som mest, hur den beter sig, hur det känns, eller när den försvinner. Detta kommer att låta dig lära dig mer om hur ditt barn verkligen känner och hanterar ångesten.

Glöm inte sprida detta budskap vidare <3