Forskare: Kvinnor som får göra allt hushållsarbete är lyckligare än andra


Det var för bara ett litet tag sedan som NKFMR (Nationella Kompetenscentrumet för Mänskliga Relationer) kom med en ny statistisk rapport. Rapporten antydde att kvinnor som tar fullständigt ansvar för hushållsarbetet i hemmet är lyckligare än de kvinnor som tycker att även mannen bör bidra till detta.

”Kvinnor upplever i grund och botten hushållsarbete som deras uppgift och trivs bäst med att ta göra allt själva” säger chefsforskaren Per-Arne Svensson.

Det var närmare 3000 kvinnor som deltog i denna undersökning och så många som 97% av dessa tycker att män i första hand ska ägna sig åt att tjäna mycket pengar – inte städa, diska eller hämta barnen på dagis. Detta för att kvinnorna ska kunna ta hand om hushållsarbetet på egen hand.

”Ja, det innebär att en markant majoritet av de svenska kvinnorna vill göra allt hushållsarbete själva, inklusive matlagning, barnomsorg och naturligtvis städning” säger chefsforskaren.

Eva Andersson är en av de kvinnorna som blir glad av att få utföra och ansvara helt och hållet för hushållsarbetet. ”En riktig man borde inte skrubba toaletter”, säger hon med ett stort leende.

Dela denna nyhet med dina vänner!

Och om du inte förstod det innan – Detta är 100% satir och allt du just läst är påhittat