Forskare: Grattis alla öl-älskare! En ren och skär hälsodryck

Trodde du att öl bara gav dig en stor mage? Då trodde du helt fel! Den har också väldigt många positiva hälsoeffekter på din kropp.


Nu hyllas ölen för att den är fylld till max med nyttiga ingredienser som skulle kunna skydda huden mot solskador och även förebygga Alzheimers. Det skriver brittiska Daily Mail.

smiling woman holding clear drinking glass

Rik på vitaminer och fibrer, men inte minst är den även fattig på socker. Dessutom skyddar den mot ett flertal sjukdomar. Forskare har under åren hittat många positiva hälsoeffekter med att dricka en smarrig, kall öl. Vissa menar till och med att öl kan hjälpa till att skydda mot Alzhemiers, vara främjande för viktnedgång och till och med bidra till att få hormonerna i balans, enligt Daily Mail.

beverage filled clear pint glass on top of brown surface

Balanserade hormoner

Humlen i ölen har en avslappnande effekt och bidrar därigenom till att få hormonerna i balans.

I öl finns bland annat fosfor, jod, magnesium, kalium och en hel del kalcium. Forskare på Tufts University i Boston kom 2009 fram till att en måttlig ölkonsumtion kunde skydda mot benskörhet.

Skyddar mot solskador

Öl som är gjord av korn innehåller ferulasyra som är en stark antioxidant som visat sig skydda huden från solskador. Antioxidanten finns även i tomater och majs.

woman in black cardigan holding white ceramic mug

Naturligtvis ska du dricka i måttlig mängd – eller välja en av alla de alkoholfria alternativ som finns i butikerna

Glöm inte att dela denna uppfriskande nyheten med dina vänner på Facebook!