Fem smarta tips – såhär får du ihop ekonomin i Januari

Såhär överlever du den fattigaste månaden på hela året. Fem användbara tips!


Hur är man smart med ekonomin i Januari? Det är för många den fattigaste månaden på året. Det kostar ju en del pengar att köpa alla julklappar, all julmat och allt annat man gör i jultider när man är ledig. Budgeten för Januari blir stram och det gäller att vara extra smart med sina pengar.

Var smart med ekonomin i Januari. Minska ugifter och spara pengar

1. TITTA ÖVER EKONOMIN – KAPA UTGIFTER

Titta noggrant igenom ekonomin i Januari, såsom dina fasta utgifter och se om du kan hitta några onödiga kostnader som du skulle kunna ta bort. Saker som ofta brukar kunna anses som överflödiga är diverse prenumerationer på sajter, appar eller streamingtjänster. När du gjort detta så kan du fördela upp dina pengar veckovis för att veta hur mycket du har kvar att leva på resten av månaden.

2. GÖR EN BUDGET FÖR MATINKÖP

Det smartaste sättet är att göra en veckovis inköpslista. Välj dina matvaror med eftertanke och ha plånboken i bakhuvudet. Låga priser och maträtter som är ekonomiskt smarta.

3. SPARA PENGAR MED MATLÅDOR

Att äta ute varje dag är en belastning för ekonomin. Denna månad är inte rätt månad att göra det på så förbered matlådor för flera dagar per gång. Titta vad du har hemma och använd det så långt du kan för att tillaga större mängder vid varje tillfälle.

4. SÄLJ ONÖDIGA PRYLAR

Ett perfekt sätt att ta tillvara på ledigheten är att gå igenom och rensa bort massa saker du inte behöver. Alla kläder du inte använder eller andra prylar som bara står och samlar damm där hemma. Kanske har du till och med fått julklappar du inte tror att du kommer använda. Sälj såna saker och köp mat istället. Tänk på ekonomin.

5. UNDVIK REA-SKYLTAR

Butiker skyltar ofta väldigt mycket om REA under Januari. De vill sälja ut allt som inte försvann under och inför julhandeln. Det är farligt att utsätta sig för risken då det är väldigt lätt hänt att man lockas av alla fina erbjudanden. Men tänk på din ekonomi och köp bara det du faktiskt behöver.

Spara pengar och gör något roligare på din semester i sommar och till hösten istället!

Dela gärna dessa tips till dina vänner på sociala medier!