Drömstudien: Att äta ägg gör dig både smartare och gladare

Ägg är något som kan användas till mycket och kan tillagas på många olika sätt. Men ägg är inte bara gott, det är även väldigt viktigt för hjärnan och din intelligens.


Ägg är något som kan användas till mycket och kan tillagas på många olika sätt.

Men ägg är inte bara gott, det är även väldigt viktigt för hjärnan och din intelligens.

Ägg kan man steka, koka eller använda på många sätt när man bakar eller lagar mat. De fantastiska egenskaperna i ägget har inga begränsningar, framförallt inte när det kommer till hur bra kroppen mår av att äta dem.

Äggulan innehåller amonisyran kolin som påverkar hjärnans nervsignaler. Ett exempel på hur det kan hjälpa oss är att vi kan minnas detaljer och småsaker mycket bättre, som var vi lagt våra nycklar, plånboken eller liknande.

Men det är inte allt. Flera studier visar också att när vi får extra tillskott av denna aminosyra så förbättrar det även vår reaktionsförmåga, skriver Svenska Dagbladet.

Ägg är inte bara gott, det gör dig både smartare och mycket gladare!

Ägg höjer sinnesstämningen

Olika studier visar även att de minsta beståndsdelarna, ända från att vi börjar tugga – faktiskt har en enormt positiv inverkan på vår hjärna.

Det fungerar på så vis att när vi tuggar och äter mat så tillverkar hjärnan signalsubstansen serotonin. Serotonin är det som gör oss glada i humöret, och får hjärnan att känna sig tillfredsställd.

Det finns vissa ämnen som är extra viktiga för att vi människor ska må bra. Serotonin är väldigt viktigt men också D-vitamin som vi kan få så enkelt och naturligt som av solen.

Så om dina föräldrar någon gång har tjatat på dig att du måste ut och se dagsljus är det precis av denna anledning. Underskott av D-vitamin leder ofta till låg sinnesstämning och depression.

Detta är verkligen underbara nyheter för oss – och säkert många av er!

LÄS ÄVEN: De nya chipsen som du blir superkåt av att äta

Dela och tipsa gärna detta med dina vänner på Facebook