Detta händer med din kropp när du dricker kaffe – detta bör alla läsa


Finns det fler än jag som älskar kaffe?

Om det så är att ta en paus på jobbet eller första koppen på morgonen så är en kopp kaffe det mest njutbara som finns.

Det kan vara rent av jobbigt för en del att inte starta dagen med en kopp kaffe, den ger oss energi att starta dagen på rätt sätt!

Dock så kanske du inte vet vad som händer med kropp och knopp när du dricker kaffe?

Du blir smartare av kaffe

Du kanske startar dagen med en god ostfralla och en kopp kaffe?

Det går faktiskt, med hjälp av studier, att bevisa att kaffet förbättrar din inlärningsförmåga och hjälper till att hantera uppmärksamhet och minnet i din hjärna.

Det har faktiskt visats vid ett universitet i Barcelona, att hjärnan jobbar mycket mer effektivt när vi får i oss druvsocker och koffein enligt forskarna.

En kaffekopp innebär mycket mer än du tror för din kropp
Bildkälla Wikipedia

Risken för hjärtsjukdom minskar

Att dricka 2 till 3 kaffekoppar om dagen ska ge bra effekt på ditt hjärta.

Det har faktiskt forskats hur intaget av koffein kan påverka hjärtrytmen.

Och det resultatet som de visat, som också går att se i JACC: Clinical Electrophysiology, är att det finns en så kallad ”röd tråd” mellan ca 200.00 människor som ingått i undersökningen. Man kunde se att personer som har kaffeintaget i sin dagliga rutin, minskade risken för förmaksflimmer avsevärt mycket i jämförelse med de personer som inte dricker kaffe.

Du blir lyckligare av kaffe 

Som rubriken lyder, du blir lyckligare om du dricker en kopp kaffe på morgonen som grunden för dagens energi!

Depressioner, som är allt vanligare bland befolkningen, du minskar risken för just en depression om du dricker kaffe varje dag, helst mer än en kopp för det är antioxidanterna i kaffet som framkallar det lyckliga känslorna hos människan säger forskarna.

Du blir lyckligare av att dricka kaffe
Bildkälla Wikipedia

Risken för diabetes minskas

De människor som dricker 5-10 koppar kaffe om dagen jämför med de som dricker max 2 koppar minskar faktiskt risken för diabetes med 50 procent, enligt en stor studie.

Skydd emot Alzheimers sjukdom 

Försämrat minne är något som drabbar många, men enligt det italienska forskarna ska det vara kaffe som har det bästa effekten på minnessvikt, och på så sett ett bra skydd mot alzheimers sjukdom.

Vill du hålla alzheimers borta ska du dricka en kopp kaffe om dagen, men det behövs varken mer eller mindre utan räcker med en kopp.

De vill dock poängtera att det inte går att undvika att drabbas av alzheimers, men det går att hålla det borta längre.

Men det finns ett annat problem med just kaffet, och det är om du dricker för mycket, för då kan faktiskt risken för mild kognitiv svikt öka, och det är enligt en studie som gjorts och publicerats i Journal of Alzheimers Disease.

Du blir snällare och trevligare 

De låtit utföra ett experiment på en del ”testpersoner” av forskare i Amerika. De skulle presenteras för en okänd person, och dessförinnan fick de antingen en kall dryck i handen eller kaffe.

Resultatet blev givande, de blev faktiskt mycket gladare de personer som fick en varm kopp kaffe i handen.

Skydd mot cancer

Det finns faktiskt de studier som säger att  risken för cancer kan minska med kaffe, även om det inte riktigt går att slå fast.

Det har dock visat sig att de kvinnor som dricker mer än ca 4 koppar kaffe per dag, minskar risken med runt 20% att drabbas av corpuscancer än de som inte dricker kaffe överhuvudtaget, enligt Live Science.

Din lever kan räddas av kaffe

Av det personer som olyckligtvis drabbats av skrumplever, har forskarna tittat på hur några koppar kaffe kan göra en god effekt på dessa.

Med ca 400.000 personer slog man ihop nio studier och kom fram till att kaffet kan rädda människor från skrumplever iallafall om man dricker alkohol. Det minskar faktiskt risken betydligt mycket från skrumplever.

Skyddar mot Parkinsons sjukdom

Ett visst skydd emot Parkinsons ger faktiskt kaffe.

Det har forskats på detta vid Linköpings universitet och de har sett en genetiskt variant som ger detta skydd, speciellt om man är kaffedrickare.

Kaffe kan både rädda din lever och skydda mot cancer och parkinsons
 Bildkälla Wikipedia

Sådär, nu har du information på många effektiva fantastiska effekter som kaffe ger.

När smaken är så fantastiskt god, så är det ju inte svårt att njuta av dessa härliga fördelar.

Och du som inte dricker kaffe, bör kanske ta en funderare över om det inte är dags att börja?

Dela detta vidare om du bryr dig om dina vänner så det också får veta dessa grymma fördelar mot ett hälsosammare liv med hjälp av att dricka kaffe!