Barngäng sprider skräck i Sverige – slåss med stålrör och hotar med våldtäkt


I Grums kommun, Värmland så vädjar polisen nu om hjälp från samhället. Den senaste tiden har de varit utsatta för ett “Barngäng” som de kallar det. Detta gäng går runt och misshandlar folk med stålrör och hotar med våldtäkter.

Det som har chockerat hela Sverige är att detta gäng består av unga barn som bara är mellan så unga åldrar som 8-12 år gammal.

– De har kastat sten och slagits med stålrör och träpinnar så barn har fått blödande sår och skador. Det värsta var att ett barn fick ett så hårt strypgrepp att det lämnade märken. Men det handlar även om sexuella hot som: ”jag ska sexa dig” eller ”jag ska våldta dig”, berättar Malin som bor i området för tidningen Hem & Hyra.

Oro för framtiden

Många i Sverige skriver sedan en tid tillbaka på sociala medier att man undrar vart Sverige är på väg och att samhället måste hjälpas åt för att sätta stopp för detta snarast.

– Vi ska träffa föräldrarna till dessa barn och försöka förklara för dem vad deras barn ställer till med. Vi hoppas verkligen, för husfridens skull, att det här ska få ett slut, säger Lennart Hynynen på polisen till Aftonbladet.

Bildkälla Wikipedia

Polisen ska öka närvaron under sommaren och man har förhoppningar att kunna samverka med andra myndigheter som exempelvis socialtjänsten.

– Jag har ännu inte alla fakta på bordet ännu men av det jag fått höra är det här mycket uppseendeväckande. Jag har inte under mina år som polis varit med om att så unga människor går samman och kommer med sådana här grova hotelser och våldsamheter, säger polisen Lennart Hynynen till Hem & Hyra.

Vad tycker du om detta – vad borde man göra åt dessa barn? Lämna gärna en kommentar och dela detta vidare med dina vänner