Andreas såg ung tjej omringas och attackeras. Då gjorde han det ingen annan vågade!


Det är hemskt och svårt att förstå, men varje dag så blir tjejer sexuellt trakasserade. Jag förstår inte hur världen kan vara så grym och hemsk. Ingen ska behöva uppleva detta, någonsin. Men det värsta är när folk ser att en tjej råkar illa ut, men som bara väljer att strunta i det.

Civilkurage är verkligen något som blir borde visa. Tillsammans kan vi agera för att färre ska fara illa, och genom att gå in och hjälpa en främling kan vi åstadkomma förändring.

En kille som verkligen förtjänar en guldmedalj, är Andreas. Han såg plötsligt hur sex män omringade en mamma och hennes 15-åriga dotter på en järnvägsstation. Då bestämde han sig för att kliva in och visa att det inte var okej.

Många hade nog inte vågat göra detta i Andreas situation, men det faktum att han faktiskt gick från tanke till handling visar hur fantastiskt modig han är.

”Sex killar omringade en mamma och en dotter, hon var kanske 15 år gammal, och man kunde se att de var obehagliga. När de försökte komma därifrån drev killarna dem tillbaka igen, säger han.

Killarna använde en flaska för att slå på deras rumpor.

”Jag sprang framåt och tog mig in i ringen. Det var hård stämning och jag slog en av killarna ned mot marken. Då började de andra gå tillbaka, och snart sprang alla därifrån.”

Andreas förstod efteråt hur illa det hade kunnat gå, men han säger att han bara var tvungen att göra något.

Så bra gjort Andreas! Tänk om fler hade varit som du.

Tyckte du också att detta var bra gjort så klicka gärna på DELA-knappen för att hylla Andreas för sin insats!