98-åringens fick körkortet indraget då hon var “för gammal”. Se vad hon gjorde då!


Det finns ofta ingen åldergräns på vad som är gränsen när man är för gammal för att köra bil. Men man ska kunna framföra bilen på ett säkert sätt och kunna vara uppmärksam på allting som händer.

En kvinna som heter Evelyn, var 98 år gammal när hon plötsligt blev sitt körkort indraget. Anledningen? Hon var för gammal enligt myndigheterna. Något som hon själv vägrade att acceptera.

Hon hade inga anmärkningar eller gjort något dumt i hela sitt liv, och ändå skulle hon straffas på det här sättet. Evelyn hade kunnat förstå det om hon var en fara i trafiken, men både hon själv och alla hon känner kan skriva under på att hon är en bra och trygg förare.

Allt det här tyckte hon inte alls om, och bestämde sig därför att ge svar på tal och försöka få tillbaka körkortet.

Jag kan inte förstå hur man kan dra in körkortet för någon som sköter sig och inte är en fara. Åldern är bara en siffra och alla som är 98-år är långt ifrån lika. En del är i bättre skick än andra, något som man tycker att myndigheterna borde förstå.

Hon fick även höra att bussen till och från hennes hem skulle sluta gå, vilket skulle göra det ännu svårare för henne att ta sig någonstans när hon nu inte kunde köra bil.

Detta fick bägaren att rinna över, så hon bestämde sig där och då att återfå sin frihet. Och sätter hon gjorde det på kan man inget annat än att applådera åt.

Du kan själv se i videoklippet här under vad hon gjorde, och det är verkligen fantastiskt. Så fort du får se svaret så kommer du nog både att bli chockad och imponerad på samma gång.

Tryck gärna på dela-knappen om du också tyckte det var bra gjort.