7 ledtrådar som pekar på att den du dejtar är en psykopat


Tycker du att personen du börjat dejta är charmig och kanske lite för bra för att vara sann. Monica Emanell, psykoterapeut och psykolog, presenterar några tecken som uppmärksammar om din dejt kan vara en psykopat.

1. Du känner att personen är lite för bra för att vara sann

Om din dejt har allt det där som du söker, charm, utseende och en närmast perfekt personlighet behöver detta inte automatiskt betyda att hen är en psykopat, du kanske helt enkelt bara råkat hitta helt rätt. Men det är inte omöjligt att personen är psykopat, så att vara lite uppmärksam skadar inte.

2. Hen ljuger

Om dejten säger en sak, för att sedan nästa minut säga det motsatta, och sedan låtsas som att inget hänt kan det bero på att hen ljuger för dig.

Efter en lögn kommer en annan och sedan är den onda cirkeln svår att bryta

3. Dejten kan ha ett väldigt skiftande humör

Ena stunden kan allt vara väldigt kärleksfullt och bra i samspelet mellan er, för att sedan hastigt förändras genom att dejtens humör går från 0 till 100 på ett ögonblick, utan någon uppenbar anledning.  Ett tydligt tecken hos psykopater är deras otroliga humörförändringar. Personen kan ena stunden vara världens gladaste och gulligaste, till att bli otroligt ilsken, detta beror på att psykopater väldigt ofta har en kraftfull ilska som ibland kommer upp till ytan.

Skiftande humör kan vara direkt farligt. Agera och bryt upp så snart du kan.

4. Din dejt bekräftar dig

Psykopater är ofta väldigt bekräftande och detta visar sig ofta i ett tidigt skede i relationen. En psykopat kan få dig att känna dig som världens mest spännande och unika person, genom upprepande bekräftande.

5. Din dejt har ett väldigt högt tempo

Vanligt hos psykopater är att de söker kickar, och då har ett väldigt intensivt tempo, enligt Monica Emanell

6. Avsaknad av empati

En av de kanske mest utmärkande dragen hos psykopater är bristen på empati för andra människor. ”Du märker att personen inte har någon empati för dig, eventuell empati kan uppvisas när det passar hens syften”, säger Monica Emanell.

Ingen empati när det behövs, detta är ett stort varningtecken

7. Hen är väldigt charmig

Ett varningstecken som man kan vara uppmärksam på är den otroliga charmen, ett väldigt vanligt fenomen hos psykopater är just charmigheten, de är ofta väldigt begåvade i att prata omkull andra människor.

Först verkar han charmig men det upphör efter ett tag

Dela vidare med någon vän som också bör läsa detta!