6 år efter Youtube-succén – här är Linus Terner idag: ”Många som vill ta selfies”


Ja, alla har hört de klassiska orden från den exalterade lilla dalmasen som nyss fått träffa systrarna Kallur och sedan blev en stor youtube-klassiker.

Lajkat fick tag på Linus Terner 6 år senare för en intervju. Idag är han 18 år, när de intervjuade honom var han 15 år, det var alltså 3 år sedan.

Här är det klassiska klippet:

Linus 2009 VS Linus 2015

Det hela började 2009, berättar Linus för Lajkat

– Jag bröt lårbenet efter att en klasskompis hade råkat hoppa på mig. När jag sen låg på sjukhuset fick jag höra att systrarna Kallur skulle komma till lekterapin, och då tänkte jag ”ja, gärna, det kan väl vara roligt”, säger Linus till Lajkat och fortsätter:

– SVT var där och intervjuade mig, och ja, sen blev det som det blev.

Klippet laddades upp på Youtube 2011 och blev snabbt en succé. Men det dröjde ett tag innan Linus fick reda på det.

– Det var för kanske ett år sen. Mina klasskamrater berättade att jag hade blivit kändis på Youtube. ”Det kan väl inte vara sant”, tänkte jag. Men jag kollade upp det och då hade klippet fått en miljon visningar. Det var jättekul.

”Man får vara ödmjuk”

Linus är idag 15 år och går i klass nio. Han fokuserar mest på skolan och tycker om att spela datorspel på fritiden.

Och hans nya kändisskap, ja, det har han märkt av.

– Man blir ofta igenkänd när man är ute. Det är folk som vill ta selfies och så. Det märks av ganska mycket, säger Linus och fyller i:

– Men man får vara lite ödmjuk. Det är viktigt.

Har du någon hälsning till alla där ute som gillar dig?

– Ja, det är väl att ni ska fortsätta vara er själva och inte låta någon annan dra ner er. Och så vill jag tacka för alla fina kommentarer, avslutar Linus.