2-åriga pojken röker 40 cigaretter om dagen – föräldrarna är maktlösa


Idag är rökning ofta ansedd som lite tabu, och de den gemensamma bilden av det är att det är väldigt skadligt för hälsan. Och att barn röker cigaretter är helt otänkbart för många, men lilla Rapi är tobaksrökare redan vid två års ålder, och är lite av en kedjerökare.

Pojken har varit beroende har cigaretter sedan han var två månader gammal

Rökt cigaretter hela livet

Rapis beroende av nikotin uppkom redan vid 2 månaders ålder. Detta efter att äldre killar hittat fimpar som de sedan tände och gav till Rapi, så Rapi skulle röka dem, enligt The Sun.
– Han röker medan han dricker kaffe och äter tårta. Han har rökt varje dag sedan han var runt två månader gammal. Om jag inte ger honom cigaretter blir han galen, uppger Rapis mamma Maryati.

Föräldrarna känner sig maktlösa och kan inte få honom att sluta

Måste röka cigaretter för att kunna sova

Trots att Rapi endast är två år gammal visar han upp kraftfulla abstinensbesvär. Om han inte får röka gråter han oavbrutet uppger mamman till The Sun.

Mamman berättar han pojken inte kan sova om han inte får röka

– Om han inte får cigaretter kan han inte sova. Han blir rasande och börjar gråta. Dessutom är det dyrt med alla cigaretter vi måste köpa. Han röker cirka 40 cigg varje dag, säger Maryati.

Rapi är ständigt nära till cigaretter, då Rapis föräldrar äger ett försäljningstånd för mat och tobak.

För pappan är det hela en gåta

Rapis pappa, Misbahudin är rökare, men han kan aldrig begripa hur hans egen son började röka cigaretter.

– Jag kan inte säga nej till honom när han frågar efter en cigarett. Jag röker själv men inte ofta, bara när jag jobbar, säger Misbahudin till The Sun.

– Han gillar att röka och samtidigt dricka en kopp mochaccino.

Nu vädjar de om hjälp för att avvänja pojkens nikotinberoende

Vädjar till läkare för hjälp

Nu anser Rapis föräldrar att hans rökning har gått för långt, och de söker nu hjälp från läkare för att lyckas lösa deras sons problem med tobaksberoende.

Rapi är inte unik med att vara rökare redan vid en sådan ung ålder, dessa typ av fenomen har fått ganska stor spridning i media genom åren, och problemet är speciellt närvarande i Asien. År 2010 blev en indonesisk pojke, även han enbart två år, viral i en video på Youtube där han röker cigaretter.

Dela detta på Facebook och berätta vad du tycker i kommentarsfältet!

ANDRA LÄSER: Veronica föddes med sin tvillings armar på bröstet – 14 år senare opereras hon