19-åring fångad på film när han kastar en kattunge i sjön – nu får han ett straff han förtjänar

Hur mycket jag än försöker så kommer jag aldrig kunna förstå hur man kan skada ett hjälplöst och oskyldigt djur. Han ska få ett straff han förtjänar.


Hur mycket jag än försöker så kommer jag aldrig kunna förstå hur man kan skada ett hjälplöst och oskyldigt djur. Han ska få ett straff han förtjänar.

Om ditt eget liv skulle stå på spel kan jag förstå att du skulle behöva göra saker som du normalt inte gör, men att skada ett djur bara för att du kan är fruktansvärt. Det borde inte någon människa vid sitt sinnesfulla bruk vara kapabel till.

Det är just därför det är viktigt att vi uppmärksammar och väcker medvetenhet om djurmisshandel och plågeri när vi ser det hända. Att vi agerar för att de som skadar oskyldiga djur för egen underhållning ska ställas till svars. En video på en 19-årig pojke vid namn Garrett Haile har spridits snabbt på sociala medier och väckt många starka reaktioner. I videon tar han upp en katt i handen och kastar den långt ut i vattnet med kraft.

Som tur var kunde polisen hitta honom vilket ledde till att han nu har blivit åtalad för djurplågeri och kan få sitt straff.

Blir åtalad för djurplågeri

Det var på Garretts Snapchat som videon spelades in och publicerades. Garrett räknades då fortfarande som minderårig. Det är fortfarande okänt om katten överlevde eller inte, men Garrett försatte sig minst sagt i en dålig sits.

Nicole Pinheiro delade denna video och spelade en viktig roll i att ställa Garrett till svar för sin fruktansvärda handling.

”Mitt hjärta lämnade just min kropp”, sa Nicole. ”Jag visade detta för min mamma och hon brast ut i gråt. Det enda hon kunde få fram i ord var ’Jag kan inte förstå att det är så världen ser ut omkring oss.'”

Nicole skrev ett Facebook-inlägg där hon delade videon och berättade om vem som synd i videon
Skärmdump på Nicoles Facebook-inlägg

Människor hjälper genom att dela och sprida

Efter att Nicole hade delat videon på sociala medier fick den snabbt en enorm spridning världen över. Miljontals människor blev så upprörda över vad de bevittnade och delade klippet för att Garrett inte skulle komma undan.

”Den videon jag delade hade jag lyckats fånga på skärminspelning (en funktion i iPhone) för folk undrade hur man kunde dela den vidare,” fortsatte Nicole. ”Så jag spelade in och delade den med nyhetsmedier för jag kände att detta är något alla måste se, så han kan ställas till svars. Vilket är precis vad som hände. Han åkte fast.”

”Alla som såg videon taggade den lokala polisen och vissa ringde dem till och med. Så han skulle ha åkt fast oavsett, han skulle aldrig har klarat sig undan. Men ibland så blir tyvärr händelser som detta förbisedda, dock oavsiktligt men det ska ändå inte få ske. Så jag skickade den till fler olika nyhetsmedier och alla svarade mig med ’Tack för ditt tips, vi kommer undersöka detta.'”

Nu söker polisen även personen bakom kameran med avsikten att även ställa honom eller henne inför rätta. Alla inblandade ska avtjäna sitt straff.

Polischefen Jeff Dirkse sade efter gripande av Garrett:

”Det här är ett utmärkt exempel på allmänhetens samarbete och det är något vi verkligen uppskattar. Med hjälp av samtalen vi fick och informationen som delades med oss via sociala medier kunde vi snabbt utreda, identifiera och göra ett gripande i det här fallet.”

I videoklippet ser man Garrett Haile hålla katten runt nacken. Man hör personen bakom kameran säga, ”Välkommen till badass(tuffingarna), och detta är Felipe, den flygande katten.” Därefter kastar Garrett iväg katten ut i sjön.

Vi är så tacksam att vi kunnat åstadkomma rättvisa i detta. Det är viktigare än någonsin att vi står upp emot djurmisshandel och djurplågeri!

Dela denna artikel om du är för de hårdaste straffen för människor som skadar oskyldiga djur!

Läs om hundens ofattbara insats vid husbranden, klicka här för att gå till artikeln.