13 totalt oväntade saker som är dödligare än hajar

Risken att du ska dö på grund av en haj är 1 på 3,7 miljoner. Det vill säga: du behöver inte vara särskilt orolig. Problemet: det finns många andra till synes harmlösa saker som är betydligt farligare. Här är 13 exempel:


1. Champagne-korkar

Ja, i snitt dör 24 personer per år av dessa oberäkneliga jävlar. Så, nästa gång du ska öppna flaskan, ta det försiktigt – rädda liv.

2. Kokosnötter

150. Ungefär så många människor dör varje år av fallande kokosnötter. SÅ provocerande sätt att dö på.

3. Rått kött

Bara i USA dör omkring 5000 personer årligen efter att ha ätit dåligt, rått kött. Tips: gör inte det.

4. Kor

Ja, det är sant. Dessa luriga motherfuckers kan framstå som rätt sköna, men de dödar över 50 personer varje år.

5. Hästar

”Åh, de är ju så gull” NEJ, TYST, de dödar typ lika många människor som kor gör.

6. Hundar

Okej, förlåt alla djur-lovers där ute, vi älskar också sådana här söta rackare. Men hallå, hundar dödar över hundra personer varje år. AKTA ER! Det är bara det vi vill säga.

7. Stegar

Visst ser den fin ut? Men ta det lugnt. Stegar är, precis som många andra, riktigt luriga jävlar. Hundratals personer dör varje år på grund av sådana här:

8. Varmt kranvatten

Ja, det är sant. Över 100 personer dog bara i USA på grund av detta. Vi vill inte på något sätt smutskasta varmt kranvatten, rent generellt är det en skön grej. Vi säger bara: ta det lugnt i badrummet.

9. Istappar

Över 30 personer dör varje år av istappar. R.I.P

10. Att vara vänsterhänt

2 500 vänsterhänta människor dör varje år efter att ha använt utrustning avsedd för högerhänta. Surt.

11. Godisautomater

Ni vet, när man ser någon liten godispåse ligga på kanten och bestämmer sig för att tackla automaten så saken trillar ner och man kan få den gratis? Ni vet? Ja? 🙂 SLUTA GÖR DET. DET ÄR FARLIGARE ÄN VITHAJAR. Två personer dör varje år när de gör det.

12. Fotbolls-EM

Tro det eller ej, Fotbolls-EM är farligare än vithajar. I alla fall om man bestämmer sig för att sitta vaken i flera dygn och följa mästerskapet på tv.

13. Sängar

Bara i USA dör 450 personer varje år av att trilla ur sängen. Och till dig som läser detta vill vi önska en riktigt god natt 🙂

Bonus: Att snubbla

Tusentals oturliga människor blir årligen offer för detta satans påfund. Det måste vara ett sjukt irriterande sätt att dö på.