11 läkare avslöjar det sjukaste deras patienter gjort – nummer 9 är bara för bra

Det här är det bästa – på vääldigt länge!


Att jobba med människor är bedrift som verkligen inte alla skulle klara av. Och att dessutom klara av att jobba inom vården är något som verkligen förtjänar en eloge! Att dag in och dag ut tackla alla olika människor och problem, lindriga som väldigt allvarliga, är minst sagt en bedrift.

Men efter vägen sker väldigt mycket roligt också. Här är berättelser från 11 läkare som lyckats dokumentera olika saker de upplevt i sitt yrke, och ärligt talat; det är hysteriskt kul! Nummer 9 fick redaktionen här att vika sig dubbel!

1. Kvinnan som var latexallergiker…

En medelålders kvinna sa i sista stund innan operationen skulle inledas att hon var ”allergisk mot latex”. Alla förberedelser fick göras om då väldigt mycket i salen innehåller just latex. När operationen sedan var genomförd och hon vaknade frågade jag henne hur hennes allergi uttrycker sig. ”Jag gillar inte ljudet som kommer från latexhandskar, det ger mig gåshud”, svarade hon. Jag bara skakade på huvudet…

2. Hon som missade sexualundervisningen i skolan…

Jag hade en gång en 20-årig kvinnlig patient som inte visste att man kunde bli gravid genom att ha sex.

3. Hon som absolut inte fick äta innan operationen…

Ingen mat eller dryck efter midnatt”, sade jag till pappan till en 3-årig tjej. Hon skulle morgonen därefter få sina mandlar bortopererade. När vi sedan sövde henne (då slutar reflexer som att svälja och hosta att funka) fick hon ner en stor hög med äggröra i sina lungor. Det blev stort drama och jag tvingades göra hjärtmassage i 25 minuter. Operationen fick avbrytas och hon flyttades till intensivvårdsavdelningen. Pappans svar: ”Jag trodde att du överdrev med dina strikta regler. Det måste ha skapat en del problem genom åren”.

4. Coca-Cola ÄR en grönsak, så klart…!

Bara för att Coca-Cola ”innehåller växtextrakt” ersätter det inte en portion grönsaker…

doctor holding red stethoscope

5. Det annorlunda samtalet med en patient…

Samtal med patient:

Jag: Har du några sjukdomar?

Patient: Nej.

Jag: Du är säker på att du aldrig haft någon sjukdom?

Patient: Aldrig.

Jag: Har du tagit några mediciner?

Patient: Ja, insulin för min diabetes…

6. Vem behöver latin, egentligen?

Jag var tvungen att använda ordet ”kuk” i stället för ”penis” då patienten aldrig tidigare hade hört det korrekta namnet på hans könsorgan…

7. Skörbjugg i högsta hugg!

Under mitt första år på universitetet hade vi ett antal fall av skörbjugg då flera studenter trodde att fryspizza och energidryck var en perfekt ”balanserad kost”.

8. Veterinären som fick det udda kravet…

Jag är veterinär och fick åka ut till en person vars hund under årets varmaste dag låg ovanligt trött och seg i bilen. Jag började undersöka den stackars vovven och upptäckte att dess mage var full med gaser. Det hela ”brister” sedan – och då kräver ägaren att jag ska betala för ny klädsel av bilens säten…

9. ”Ta min hjärna, ta den!”

En äldre kvinna hade fått en massiv hjärnblödning. Hon var så gott som död och jag berättade för hennes ledsna son att det inte fanns något vi kunde göra. Efter en stund säger han med allvarlig ton till oss att vi kan ta hans hjärna och sätta in i henne och därmed rädda hennes liv. Efter att jag varit mållös i 20 minuter fick jag förklara att det inte riktigt går.

10. Är det Halloween så är det! Punkt slut.

Ett barn hade ätit otroliga mängder godis under Halloween och fått rejäla buksmärtor. Mamman ringde upprört till oss och berättade om läget innan de kom in. När jag gick ut och mötte dem i väntrummet satt de och tuggade på varsin chokladkaka. När jag berättade för mamman att det nog inte var så smart kollade hon på mig som om jag hade tre huvuden…

citiscan result hand ok

11. Kan man inte äta jordnötssmör när man är jordnötsallergiker?

En 15-årig kille blev sjuk varenda dag i skolan. Det visade sig att det som mamman alltid packade med honom som lunch var mackor med jordnötssmör. När jag frågade om sonen hade några allergier kom svaret: ”ja, jordnötter”. Vare sig 15-åringen eller föräldrarna hade insett att det fanns ett litet problem här…

Fick du dig ett gott skratt? DELA i så fall artikeln, så även dina vänner kan få dra lite på läpparna åt läkarnas noteringar!