Portrait of a happy woman lying on her boyfriends lap on a couch at home

10 saker som bra män aldrig gör i ett förhållande

Goda män lever efter en kod.


Alla har vi bra dagar och dåliga dagar och alla kan ibland gå under sin egen standard utifrån ens egna förväntningar.

Men det finns onekligen en stark tro och känsla om att bra män håller sig till en uppförandestandard inom alla områden i livet – och särskilt hur de behandlar sin partner.

Detta innebär att han är tydlig med vad han är beredd att göra, och vad han inte kommer göra.

Efter att du läst artikeln; Dela och lämna gärna en kommentar med dina egna tankar om vad du tycker borde (eller inte) vara med på denna lista.

 

1. En bra man skulle aldrig påpeka ditt utseende

”Åh, om bara ditt hår var lite längre.” ”Om du bara tappade de där extra kilona.” ”Om du bara skulle haft lite mer/mindre smink…”

En bra man kommer aldrig ge pikar om ditt utseende på ett sätt som är förnedrande eller får dig att må dåligt över dig själv.

Ett klassiskt känslomässigt kränkande beteende är att medvetet försöka sänka ditt självvärde så att du inte känner dig säker nog att lämna honom. Det är hans sätt att försöka kontrollera dig och ge dig tvivel om vem du är och vad du förtjänar.

Det här är en enorm röd flagga och kommer inte att förändras med tiden, det kommer förmodligen bara bli värre när han infiltrerar dina tankar ytterligare. Lämna honom. Nu.

 

2. En bra man kommer aldrig att invadera din integritet

I ett hälsosamt förhållande finns det ingen anledning att dölja någonting. Sms, e-postmeddelanden, Facebook-meddelanden – vad som helst. Men det betyder inte att din partner har rätt att snoka igenom dem om du råkar lämna din telefon eller din dator öppen.

Någon som gör detta visar dig en enorm osäkerhet från sin sida och projicerar sannolikt sina egna otroheter och problem på dig. Detta bör inte ignoreras.

Uppenbarligen ger detta inte någon av oss rätten att förråda en partners förtroende bakom ryggen bara för att de inte letar efter varningstecken. Det förtroendet som han (borde) ge måste förtjänas och upprätthållas.

3. En bra man kommer aldrig att avskräcka dig

Ett tecken på en persons självförtroende är hur de hjälper till att stödja andras ambitioner. En bra man kommer alltid att vara villig att hjälpa och stödja dem runt omkring honom och kommer aldrig att vara nedslående eller förolämpande.

Särskilt i ett förhållande bör vi ha förtroende för att vår partner är i vårt hörn och aktivt hejar på oss. Om dina vänner och familj stödjer dina sysselsättningar men din partner försöker dra ner dig, vad är då poängen med att välja att stanna hos dem?

 

4. En bra man kommer att erkänna ditt värde, han kommer inte att få dig att känna ett behov av att bevisa det för honom

Den minut du känner att du måste bevisa ditt värde för personen du är med är den minut som du vet att gå iväg. En man eller kvinna borde vara med dig eftersom de värderar och uppskattar vem du är, inte vad du gör eller hur bra du säljer dig själv till dem.

”Värde” och ”värde” är inte vacklande kvantiteter och är inte heller förhandlingsbara. De är inneboende i dig som människa och behöver inte säljas till någon.

 

5. En bra man kommer aldrig att få dig att känna dig som en eftertanke

Även om ett förhållande inte borde vara någons hela liv, är det verkligen en stor del av det. Jag har hört för många historier om kvinnor som ständigt kastas åt sidan för ”guy’s night” eller något.

En man borde ha ett nätverk och individualitet, visst. Men det är skillnad på att leva ett aktivt socialt liv och att slå kvinnan i ditt liv längre och längre ner på din prioriteringslista.

Om du känner att du väntar på att han ska komma hem mer än vad du faktiskt är med honom, är det dags att ta ett steg tillbaka och ta en ny titt på vart ditt förhållande är på väg.

6. En bra man kommer aldrig att få dig att känna att du är ensam i förhållandet

Relationer är ett partnerskap. Ett lag. En tvåvägsgata. De ska förbättra ditt liv, inte komplicera det. Om du är med en man som är självbelåten i livet och kärleken, inte lägger någon ansträngning på dig eller förhållandet, då är det dags att omvärdera.

Tänk på att det är naturligt för människor att ibland bli deprimerade och omotiverade. Om det här är någon du har varit tillsammans med länge, säger jag absolut inte att du sparkar honom i trottoarkanten vid första tecken på en svacka. Vi går alla igenom dem – men det jag syftar på här är någon som bara är apatisk och får dig att känna att han inte bryr sig.

Du förtjänar någon som kommer att vakna upp varje morgon och lova att göra och vara det bästa de kan för dig.

 

7. En bra man kommer aldrig att vara otrogen mot dig

Det finns gott om argument i världen för att monogami inte är ”naturligt” och att människor inte är biologiskt förberedda för att tillbringa en hel livstid med en enda person. Oavsett den vetenskapliga giltigheten av detta uttalande, förblir en sak sann: Monogami är ett personligt val som görs av två personer i ett förhållande. Det finns bokstavligen ingenting som binder två personer samman – bara ett beslut.

En bra man kommer aldrig att vara otrogen i ett förhållande eftersom otrogen innebär att gå tillbaka på sitt ord eller bryta ett löfte han har gett till någon han älskar. Det ultimata sveket, och det finns ingen ursäkt för det.

 

8. En bra man kommer aldrig att respektera dig

Lätt. Enkel. Grundläggande. Men, ofta förbisedd. En bra man kommer att visa respekt för alla omkring sig. Han kommer inte att vara nedlåtande eller sätta ner någon, oavsett intelligensnivå eller professionell position. Som ordspråket säger, ”en man av kvalitet är inte rädd för jämställdhet.”

Plus – du kan inte helt lita på eller älska någon som du inte respekterar, så signaler om respektlöshet kommer säkert att svämma över till andra områden av hans känslor mot dig.

 

9. En bra man kommer aldrig att undvika viktiga samtal

Oavsett om det är mellan familjemedlemmar eller i ett förhållande, förstår en god man att inget problem kan lösas förrän det är ställt. Det enda som undvikande av svårigheter kommer att åstadkomma är att fördröja det oundvikliga och potentiellt göra saker värre.

Det är skillnad mellan att välja sina strider och att undvika konflikter helt och hållet – det viktiga är att veta när man ska hålla dem och när man ska lägga dem, men att ha modet och integriteten att lugnt och avsiktligt närma sig viktiga frågor är ett tecken på värdighet och respekt (både för dig och sig själv).

 

10. En bra man kommer ALDRIG att misshandla dig

Det finns många olika typer av övergrepp, absolut inte bara fysiska, och absolut inte bara i ett förhållande. Någon kan vara känslomässigt kränkande mot ett barn eller husdjur såväl som mot sin partner.

Oavsett så har de alla en sak gemensamt: lusten att bryta ner en annan. En bra man inser att hans självförtroende och värde kommer inifrån honom själv, och aldrig från att försöka placera andra under honom.

Vid alla tecken på någon typ av övergrepp, gå (spring) omedelbart. Det kommer inte att bli bättre, och du förtjänar mer.

Det har bara blivit för mycket på sistone. För mycket negativitet. För mycket stridslystnad. För mycket misshandel. För mycket argument och inte tillräckligt samarbete. Inte tillräckligt med kärlek. Inte tillräckligt med respekt. Inte tillräckligt omtänksam.

Vi måste sluta komma med ursäkter för de som misshandlar oss och börja sänka vår tolerans för detta nonsens. Varje anständig människa med självrespekt kommer att behandla dig med den kärlek och medkänsla som du förtjänar.

Om de inte gör det, vad är då poängen med att stanna hos dem?

Dela detta till dina vänner och lämna gärna en kommentar med dina egna tankar.